Zwangere garnaal dood, eitjes gered… met succes!

Onderstaande blogpost heb ik eind 2012 geschreven:

Enkele weken geleden vond ik een zwangere Taiwan Bee Panda garnaal dood in het aquarium. Dat was heel erg zonde, want het was een erg mooie Panda en ze liep ook al enige tijd met eitjes.

Al snel besloot ik om een poging te doen om de eitjes te redden. Tot onze grote vreugde is deze poging goed geslaagd, want op dit moment groeien er 11 prachtige nakomelingen van de overleden garnaal op in een aquarium.

De eitjes heb ik op de volgende manier gered:
• Ik heb een plastic literbakje voor de helft gevuld met aquariumwater uit de bak waar de dode Panda garnaal kwam. Hier heb ik de Panda met eitjes in gelegd.
• Met lange sateprikkers heb ik voorzichtig de eitjes onder de Panda weggehaald. Dit was nog best een klusje, want de eitjes zaten goed vast.
• Toen ik alle eitjes los had gemaakt van de garnaal, heb ik de Panda verwijderd.
• Daarna heb ik een bruissteentje in het bakje geplaatst en op een luchtpompje aangesloten. Op die manier kregen de eitjes genoeg zuurstof.
• Iedere dag heb ik wat water gewisseld in het bakje, met water dat afkomstig was uit het aquarium.
• Na een aantal dagen vonden we jonge babygarnalen in het plastic bakje. Uiteindelijk zijn 11 eitjes uitgekomen.
• De babygarnalen hebben we overgewend naar een goed draaiend aquarium met veel micro organismen.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn alle babygarnalen nog in leven. Ze groeien goed! Onder deze garnalen bevinden zich 3 prachtige Taiwan Bee Panda’s.

Update september 2013:

Alle jongen zijn opgegroeid en van de geredde Taiwan Bee Panda’s hebben we al hele mooie nakweek gekregen. Het redden van deze eitjes is achteraf gezien echt de moeite waard geweest.