Over ons

Corine Shrimps is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby. Ooit hadden wij 'gewoon' 1 klein aquarium, maar op een dag kochten wij 5 Crystal Red garnalen voor in dat aquarium. Deze garnalen vonden wij zo leuk, dat we op zoek zijn gegaan naar zoveel mogelijk informatie over deze geweldige diertjes. Het leek ons erg leuk om te gaan kweken met Crystal Red's, dus kochten we een extra aquarium als kweekbak. Dit was niet direct een groot succes, maar na veel proberen lukte het ons dan toch om met deze garnalen te gaan kweken. Er kwamen (veel) meer aquaria en ook steeds meer garnalensoorten bij....

Uiteindelijk liep onze kweekhobby zo uit de hand, dat we toch echt garnalen moesten gaan verkopen. Het leek ons ook leuk om garnalenproducten te gaan verkopen waar wij zelf goede ervaringen mee hebben en die niet altijd even makkelijk te vinden zijn bij de lokale aquariumzaak of dierenwinkel. Daarom zijn wij naar de kamer van koophandel gegaan en zijn wij in Februari 2013 officiëel gestart met Corine Shrimps.  

Al snel pasten de aquaria / garnalen niet meer zo goed in huis. Eind 2013 verbouwden wij de schuur en plaatsten daar nog 2 kweekstellingen met 18 kleinere aquaria en 9 wat grotere aquaria. De eerste maanden leek dit voldoende, maar de vraag naar onze garnalen groeide zo snel dat de schuur binnen minder dan een jaar al te klein bleek. We besloten rond te gaan kijken voor een winkelruimte / kweekruimte en in de zomer van 2014 vonden we een ideale ruimte op een makkelijk te bereiken locatie. We zijn toen begonnen met verbouwen van deze ruimte. Voorin kwam het winkelgedeelte met producten en verkoopaquaria voor garnalen, achterin kwam een kweekgedeelte. Dit was een behoorlijke klus, maar in januari 2015 kon de winkel dan toch echt open!

Update 2018: Wij zijn gestopt met de winkel en met het verkopen van producten, maar wij gaan zeker door met kweken!

Het was een bijzondere ervaring om zoveel mensen aan garnalen en garnalenproducten te helpen. Helaas bleek het voor ons niet mogelijk om door te gaan met de winkel. Wij gaan ons nu volledig richten op wat wij het liefste doen: Het kweken van exclusieve garnalen, 'nieuwe garnalen' en garnalen die we gewoon leuk vinden.

Wij hebben 30 kweekgroepen mee naar huis genomen om mee verder te kweken. Garnalen waar wij voldoende nakweek van hebben, blijven wij dan ook gewoon verkopen. De beschikbaarheid van garnalen is hierdoor wisselend. Wij kopen namelijk geen garnalen in voor de verkoop.